pühapäev, 2. märts 2014

4.päev


Poes.

Käin ikka Dolce Vita marketis, maa all.
Kõik on nagu ikka marketis, iseteenindus ja kärud ... ainult üksikasjad torkavad silma.
Raha kassas antakse peost pihku. Pole sellist alust nagu meil, kuhu raha panna. Tegelt on see mugavamgi ju. Ma ei viitsi kraapida neid münte libedalt klaasaluselt! Kui meil poes sirutad käe välja, siis lastakse sulle raha õhust pihku, et mitte jumala eest nakkust saada! Siin paneb pruunide silmadega särasilm sulle raha pihku,  vaatad talle silma, naeratad ja tema naeratab ja obrigado. 
Muidugi, enne vaata, kes kassas on, vali mõni noorem kenam kohe välja  :P

Täiega nali, ajalehed on turvajunniga. See, mis meil pannakse riietele, see plastikklöps, nöel riidest läbi- siin pannakse isegi ajalehtedele!!! Vaatasin trükise hinda- tavaline paber ja trükk, ca 20 lehekülge, hind 10 eurosenti ...

Turvamees istub ekraani taga, mitte kuskil omas turvaruumis, vaid kassade juures, vaatad, kuidas ta nokib erinevaid kaameraid ekraanilt, siit ja sealt, suurendab huvipakkuvat ... proff.

Raha ei kontrolli keegi, mitte nii nagu meil, et lastakse paberraha masinast läbi. Kui veel juhtub 50 eur olema, siis oled juba pool kurjategijat valmis, kontrollitakse üks kord, siis teist korda ja lastakse veel igaksjuhuks kolmas kordki läbi- et kus sa selle raha said? Siin vöetakse rahumeeli 50 eur, ei vaadata pealegi ja tehing tehtu!

Nagu kirjutasin, peab arve olema miinimum 20 eur, siis saad kaardiga maksta. Suht palju asju pead poes eraldi sees maksma, mõne leti juures.

Pole mingi ime, kui kassapidaja hakkab pikemalt kliendiga rääkima, ju mingi tuttav. Muudkui lobiseb ja lobiseb. Löpuks hakkab klient oma üüratult suurest ridikülist rahakotti otsima, siis avastab, et kaardil polegi raha ja sularaha tuleb teisest kotist otsida ... Vahepeal tuleb keegi töötaja ja küsib miskit, siis kassapidaja seletab talle pikalt ja laialt ja inimesed muudkui ootavad ja ootavad. Ja sina vaatad kella, et 5 min. läheb buss ja muudkui ootad ja ootad. Ju siis lähed jala siis ja kõik! Nii lihtne see ongi. A tegelt kuhu üldse kiiret?

Ma muudkui imestan, et kõik käib siin temperamentselt, autod kimavad- tuututavad ja siis jääb see auto keset mägiteed seisma, hakkab tee ääres oleva tuttavaga juttu puhuma. Ega tagant autod ei saa mööda, liiga kitsas on tee. Mis nad teevad? Loomulikult ootavad :)

Käisin eile ja täna mäe otsas turnimas. vahva oli.Aga siis kui juba kodus olin.  Matkal oli ikka täiega piin. See ronimine pole minu jaoks, pölved haiged, selg valus- eile mõtlesin, et olgu see viimane kord. Täna hommikul olin jälle mäe otsas tagasi....

 Mõned pildid eilsest ja tänasest on facebookis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar